Ugor s sojino omako

Priprava morske hrane in ostali recepti ter nasveti

Moderator: nejc.likar

Ugor s sojino omako

OdgovorNapisal/-a vasja.koglot » 06 Apr 2014, 16:33

Nad ugorji sem se vedno malo zmrdoval, dokler mi gospa z Lošinja ni povedala tega recepta.
Pravzaprav je bolj osnovni princip, s količinami sem vedno ravnal po občutku in vedno je izpadlo dobro.

Ugorja narežemo na kotlete od zadnjične odprtine do glave, ostanek spravimo za juho. No, v originalu je stalo še, da je treba ugorja
najprej zgnesti od glave proti repu, ker naj bi se tako kosti spravilo v rep. Ne verjamem.

Na grobo narežemo čebule, približno toliko kolikor je mesa. Prilijemo belega vina, sončničnega olja, sojine omake :? .
Popopramo dodamo kakšen lovorjev list in vse skupaj premešamo. Solimo ne, saj je običajno sojina omaka dovolj slana, sicer se da še vedno kasneje dosoliti na mizi. Po par urah se vse skupaj vrže na žar, pazimo da je meso dovolj pečeno, da lahko odstopi od hrbtenice.

Fotk nimam, ker vedno pozabim slikat. Upam, da se spomnim naslednjič.

Vesel bom vsakega komentarja oziroma izkušenj, če bo kdo poizkusil.
Uporabniški avatar
vasja.koglot
 
Prispevkov: 101
Pridružen: 04 Jan 2009, 17:04
Kraj: Vrtovin

Vrni se na Kulinarika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron