Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

Tečaji potapljanja na dah za otroke

Apnea center 2000 na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj in standardov Apnea Academy uvaja novost na področju izobraževanja potapljanja na dah v Sloveniji.

Tečaj potapljanja na dah za otroke!

Namen tečaja je predstaviti otrokom (snorklanje) potapljanje na dah v katerem bodo uživali in varno spoznavali čudoviti podvodni svet. Glavni cilj inštruktorja je odpraviti morebitni strah pred vodo, doseči sproščeno počutje otroka v vodi, in naučiti osnov varnega potapljanja na dah. Velik del tečaja je praktičen, poteka v bazenu, kjer se otroci spoznavajo z vodo in potapljanjem na dah preko iger in zabave. Skupina otrok je manjša, pristop inštruktorja in morebitno odpravljanje težav je individualno.

Otroci se naučijo osnov varnega potapljanja na dah, pravilnega dihanja, izenačevanja in obnašanja v in pod vodo. Naučijo se potapljati v paru, medsebojnega varovanja in opazovanja ter osnov reševanja v vodi.

Veščine in lastnosti, ki jih pridobijo s potapljanjem na dah:

  • Povečajo sposobnost dihalnega sistema
  • Sposobnost nadzorovanega dihanja
  • Izboljšana termoregulacija (adaptacija na vodo-vodnost)
  • Pridobijo gibljivost v predelu ramen in bokov
  • Izboljšana koordinacija gibov
  • Izboljšana percepcija (občutijo težo telesa v vodi, upor vode,...)
  • Naučijo se biti sproščeni v nevarnih situacijah (strah pred vodo, občutek pomanjkanja zraka, panika, klavstrofobija,...)
  • Ekološki odnos do morja
  • Razumevanje osnovnih zakonov fizike skozi igro (arhimedov zakon, boylov zakon,...)


Otrok bo v družbi vrstnikov in skozi igro z lahkoto pridobil potrebno znanje. Napredoval bo veliko hitreje, kot bi sam, pa tudi spodbujali ga bodo.

Tečaj je primeren za otroke stare od 7-13 let z osnovnim znanjem plavanja.

Na tečaju bodo imeli na razpolago vso opremo: masko, dihalko, plavuti in pripomočke za igro. Obvezna oprema na tečaju so kopalke in brisača, priporočena pa je tudi bazenska obutev.

Tečaj traja 10 ur (10 dni po 1 uro).  Po dogovoru pa bo tudi organiziran izlet na morje.

Cena celotnega tečaja je 175 eur.

Dodatne informacije in prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


Termin naslednjega tečaja:

3. junij. 2013 (klikni za povezavo)

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.