Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

Neverjetna sreča za Michal Risian-a

Natisni
Objavljeno 27 September 2011 Zadetkov: 6444

Na svetovnem prvenstvu v globinski apneji v Kalamati, Grčija je imel tekmovalec iz Češke Michal Risian, ki je tudi nosilec evropskega rekorda v potopu CNF (84m), neverjetno srečo.

 

Ob zaronu na njegovem nastopu v FIM disciplini se mu je snel laneyard (varovalna vrvica potapljača, ki je pripeta na glavno vrv). Tega seveda sam ni opazil in zato z zaprtimi očmi nadaljeval potop. Ko je prišel na napovedano globino ga je ura opozorila s piskom, odprl je oči , okrog njega pa vse plavo. Ker je nosil fluid goggles ni našel vrvi in bil je izgubljen. Po občutku je začel plavati navzgor. Ko je z priplaval brez plavuti do 60m je videl vrv. Nato je plaval 15m horizontalno do nje in se potegnil FIM do površine. Izplaval je na progi od Sare Campbell, ki so ji odštevali čas do starta. Michal je naredil protokol in se zadrl na Saro, da se umakne in se ga naj ne dotika. Potem je videl, da je na napačni liniji in se umaknil. Saro je to tako zmedlo, da se je potopila samo na 15m.

Posnetek potopa:

{youtube}T_OoyM4MwAA{/youtube}

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.