Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

Prva medalja za Slovenijo na SP

Natisni
Objavljeno 27 September 2011 Zadetkov: 6359

Ta vikend se je za Slovensko reprezentanco končalo SP v globinski apneji v Kalamati, Grčija.  Antonio Koderman je osvojil bronasto medaljo v prostem potopu.

medalja za slovenijo

Po nastopu v CNF (potop v konstantni obtežitvi brez plavuti) je sledilo še tekmovanje v CWT ter FIM.

V konstantni obtežitvi z plavutmi je imel najglobljo najavo mladi Antonijo Koderman (104m). Vendar pa mu potop ni uspel, zato je bil zaradi napačno izvedenega protokola na površini, diskvalificiran.

Posnetek iz treninga - vir:h2oteam

Jeranko(75m), Ropret(63m) ter Pengov(71m) so uspešno opravili potop ter dobili beli karton. Žal pa so se vsi obrnili predčasno. Jure Daič zaradi zdravstvenih težav ni nastopil.

V disciplini CWT je zmagal NERY Guillaume (117m) pred Carlos Coste (116m) ter Maldame Christian (101).

Molchanova Natalia je postavila nov svetovni rekord s 101m. Sledila ji je SLOVENČÍKOVÁ Jarmila s 86m ter Japonka HIRAI Misuzu s 82m.

Po dnevu pavze je sledilo tekmovanje v FIM potopu. Tukaj se tekmovalec lahko vleče za vrv. Držanje pesti je pomagalo, saj se je Jure Daič pozdravil in tako je imela Slovenija še enega favorita v igri.

Najglobjo najavo je imel zopet Koderman. Tokrat je imel več sreče ter dobil beli karton po potopu na 105m, kar je zadostovalo za tretje mesto na svetu. To je bila prva medalja za Slovenijo na svetovnih prvenstvih v apneji. Ostali Slovenci so tudi odlično nastopili ter prav vsi dobili bele kartone. Jure Daič je z 85m zasedel 11. mesto. Jeranko je izvedel zelo siguren in lahek potop na 75. Pengov ni imel problemov z izenačevanjem ter dosegel 71m. Ropret pa prinesel tag iz -65m z rezervo.

Prvo mesto si je, tako kot že v disciplini brez plavuti, priboril William Trubridge iz Nove Zelandije s potopom na 112 m. Drugi pa je bil s potopom na globino 106 m Poljak Malina Mateusz

Molchanova je slavila s prvim mestom ter novim svetovnim rekordom 88m.

Čestitke vsem!

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.