Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

VI. Memorial - Tonsa - Staničić RAB 2011

Objavljeno 21 Oktober 2011 Zadetkov: 8319

memorial tonsa stanisic rab 2011

Na otoku Rab je tudi tokrat potekal VI. memorial v podvodnem ribolovu, ki ga je organiziralo društvo Dolin Barbat v poklon preminulima podvodnima lovcema Tonsi in Staničić-u. V petek dne  14.10 so v večernih urah potekale verifikacije tekmovalcev. Prijavilo se je šestindvajset tekmovalcev iz dvanajstih društev med katerimi sem bil edini tekmovalec iz druge države.

V soboto dne 15.10 smo se tekmovalci ob 7:30 dobili na zbirnem mestu v pristanišču kjer smo prevzeli hrano in pijačo ter se skupaj podali na štartno mesto. Pred samim štartom je potekal spomin na preminula lovca. Družini pokojnih sta v morje položile venec ter cvetje. Sledili je pozdrav in minuta molka nakar je matična ladja naznanila start tekmovanja. 

Tekma se je odvijala v dokaj veliki coni na južni strani otoka Rab-a ter serverni strani otoka Paga z bližnjimi otočki (dolfin, veli laganj, mali laganj).

Ribe je bilo zelo malo. Nekateri smo lovili v obali drugi na globinah vendar je bil rezultat enak... Vsak je imel po dve tri ribe razen aktualnega svetovnega prvaga Daniela Gospića, ki je ulovil 5 ugorjev ter nekaj manjših rib. Največja riba na tekmi je bil zobatec, ki ga je ulovil Tonči Siričević iz društva KŠR Split in je tehtal 3130 gramov.

Sledilo je tehtanje in večerja v gostišču Leut v Barbatu.

Povedati moram, da je tekmovanje zelo dobro organizirano in upam, da bomo drugo leto na to tekmovanje odšli v večjem številu.

Rad bi se zahvalil tudi družini Fra

nkić ter organizatorju Mariju Badurini iz društva Dolin Barbat.

Rezultati:

Še nekaj slik:

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.