Buy professional website templates for an affordable price and sign up with the best web host.

XI. prvenstvo mesta Rovinj - poročilo

Zadetkov: 10108

Prijavljenih je bilo 42 ekip tekmovalo pa je 124 tekmovalcev v vsaki posadki po 3-je iz Italije, Francije, Hrvaške, Grčije, Republika San Marino,Slovenije.... Za Italijo, Francijo, Hrvaško so tekmovali predvsem reprezentanti,kar daje težo rovinjski tekmi.

Tekma je bila izredno naporna saj so bile zunanje temperature nekaj nad 0, v vodi pa je bilo pičlih 6-7 °C. Starejše generacije lovcev, ki so se zbrale na predaji rib so povedale, da ne pomnejo takega ulova na tekmah že dolgo. Lovilo se je predvsem na globini od 8 pa vse tja do 25m. Riba se je zadrževala po luknjah, ulovljenih pa je bilo rekordno število vrst ribe saj je bilo kot v ribarnici, od zobatcev,šargov, orad, kaval, lubrakov, vran, žab, mačk, ugorjev...Po zadnjih podatkih je bilo ulovljeno cca 600 kg rib.

Iz Slovenije smo tekmovali dve ekipe kluba Porporella iz Kopra in zasedli solidno uvrstitev. Za ekipo Kopra 1 so tekmovali Šumberac Kristjan, Špeh Tadej, Moškon Sašo, za ekipo Koper 2 pa sva tekmovala samo 2 tekmovalca in sicer Arijan Rapuš in Krmac Boris saj bolezen ni prizanesla našemu Petru Valenčiču, ki se ni mogel udeležiti tekmovanja.

Na tekmi sta obe ekipi ulovile kar nekaj šargov ter nekaj lepih orad in ostalih rib...Teren smo pregledovali le dva dneva pred samo tekmo, vse ostale ekipe pa so bile že najmanj teden dni na terenu kar daje veliko prednost, poleg tega imajo še pomočnike, ki jim pomagajo iskati ribo...za tako tekmo so za ekipe velika prednost tudi izredno hitri čolni, saj so nekatere ekipe že metale ribe na krov, ko smo mi šele prispeli na lokacije...

Vseeno smo se vsi trudili in dokazali, da se kljub vsemu isplača potruditi saj smo nalovili kar nekaj lepih rib. Skratka tekma je bila izredna in sam v zadnjih 20 letih tekmovanj ne pomnem lepše gare.

Vsa čast tudi organizatorjem predvsem Kafoli Robiju in njegovemu timu, ki so skrbeli da je vse potekalo gladko.

Zahvalil bi se tudi našim ženam za potrpežljivost v dneh ko nas ni bilo.

Več vtisov pa si lahko preberete na forumu.

Do prihodnjič...L.P.Ari

sponzorji
vzdrževanje spletnega mesta ::: modronebo.net

Piškotke uporabljamo pri registraciji in prijavi uporabnikov, pri uporabi kontaktnih obrazcev ter na forumu. Za več podrobnosti kliknite sem.

Seznanjen sem z uporabo piškotkov.